Reviews over Ljubljana

Ljubljana

8.5
Ljubljana
72 Reviews
46
Accommodaties
17
Bezienswaardigheden
Waardering 8.5
Uitgaansleven 8.3
Cultuur 8.2
Omgeving 8.7
Sfeer 8.8
Zorg voor natuur 8.3

72 Reviews (1..10)

4-8-2019
Sil Ariens
Super stad Ljubljana
Dat het een super leuke en gezellige stad is. Veel leuke restaurants en aardige mensen.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumAug. 2019
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 9.0
Cultuur 8.0
Omgeving 10.0
Sfeer 9.0
Zorg voor natuur 8.0
13-6-2019
Michelle
Ontspannen en kindvriendelijk
Het kasteel van Ljubljana is echt een aanrader, mooi uitzicht en met kleine kinderen is het puppetmuseum waar je zelf poppenkast kunt spelen een echte aanrader. Ook het park aan de rand van de stad met de verschillende speeltuintjes is erg leuk met kids van diverse leeftijden
  • Reisgezelschapmet jonge kinderen
  • Reis vertrek datumApr. 2019
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Uitgaansleven 7.0
Cultuur 8.0
Omgeving 9.0
Sfeer 9.0
Zorg voor natuur 9.0
23-11-2018
Leslie
Voelt als thuiskomen
Een adembenemende stad die er met zijn romantische gebouwen ervoor zorgt dat je, je waant in een sprookje. Per toeval kwamen wij tijdens onze roadtrip aan in dit groot uitziende dorp wat echter de hoofdstad van Slovenië is. Het aanzicht van de Binnen een paar uur kun je de prachtige oude gebouwen in de stad bezichtigen en natuurlijk Tromostovje, de drie bruggen van Ljubljana. Vergeet niet om het steile pad te wandelen naar het kasteel boven op de berg. Hier bevindt zich een prachtige vino garde en heb je een magisch uitzicht over de stad. Tevens kun je volop genieten van heerlijk eten en drinken tegen zachte Europese prijzen! Kortom het aanzicht van het blauwe water met veel bomen en planten zorgen ervoor dat Ljubjana voelt als thuiskomen.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumAug. 2018
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Cultuur 8.0
Omgeving 7.0
Sfeer 8.0
Zorg voor natuur 8.0
7-8-2018
Esmee V
Een must-see als je in Slovenië bent!
Het is leuk om Ljubljana te bezichtigen als er markt is (wij waren er op een zaterdag). De stad zelf was leuk om een keer gezien te hebben en er zijn mooie gebouwen en leuke terrasjes overal. Je kunt er een boottocht doen, maar dit is best prijzig en alles is goed te lopen als je goed ter been bent. De mensen zijn erg aardig en je kunt van allerlei dingen proeven (van schnaps en wijn tot fruit). De drakenbrug is zeker een aanrader. We zijn ook naar het kasteel van Ljubljana gelopen, maar dit viel tegen. Van een afstand ziet het er prachtig uit, van dichtbij viel het tegen. Houd er rekening mee dat als je binnenin het kasteel wil kijken, dit ongeveer 10 euro per persoon kost.
  • Reisgezelschapmet oudere kinderen
  • Reis vertrek datumAug. 2018
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 9.0
Cultuur 9.0
Omgeving 8.0
Sfeer 9.0
Zorg voor natuur 8.0
13-1-2018
Korsten
Mooie stad, echt de moeite waard
Leuke sfeer. Mooie architectuur.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumAug. 2017
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Cultuur 8.0
Omgeving 8.0
Sfeer 8.0
Zorg voor natuur 8.0
23-8-2017
Alexander Vervoordeldonk
Fraaie, schone, veilige groene stad.
Een fraaie kleinere afspiegeling van Praag. Minder druk, schoner en vriendelijker. Redelijk veel te zien. Mooi gerestaureerd (hoofdgebouw van de universiteit), schoon en veilig. Onder meer aan te raden: de markt (groot en divers), Ljubljanski grad (schitterend gerestaureerd kasteel met veel oude en nieuwe architectuur. Fraaie te bewonderen kunst en mooie uitzichten over de stad. Prima restaurant en heerlijke wandeling naar beneden -en eventueel naar boven, wanneer geen gebruik wordt gemaakt van de 'lift'-), Tivoli park (heerlijk groot stadspark, dicht bij diverse musea en de oude binnenstad. Fijne rustplekken en te bewonderen kunst. Ook is er een vrij grote speeltuin voor de kleinsten), de drievoudige brug (met name 's-avonds een mooi verlicht aangezicht en vanaf het hoger gelegen kasteel. Ligt in het prettige voetgangersgedeelte in het hart van de oude stad).
  • Reisgezelschapmet oudere kinderen
  • Reis vertrek datumJuli 2017
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 9.0
Cultuur 9.0
Omgeving 9.0
Sfeer 10.0
Zorg voor natuur 10.0
11-8-2017
Vera
Schone en gezellige, compacte stad.
Ljubljana is een behoorlijk grote stad, maar het oude stadscentrum is lekker compact. De rivier de Ljubljanica stroomt dwars door de stad, dit geeft mooie plaatjes. Er zijn ook erg veel gezellige terrasjes gelegen aan de rivier. Verder zijn er diverse mooie oude gebouwen en bruggen te vinden. Ook is er enkele dagen in de week een (food)markt. In het midden van de stad staat een burcht op een heuvel. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Verder is de stad erg groen en schoon. Buiten de oude stad kun je prima fietsen. In de stad zijn verschillende drinkwater-tappunten. Het kraanwater is er prima te drinken. Daarnaast is Ljubljana een erg goede uitvalsbasis om ook andere gebieden van Slovenië te bezoeken. Zo ben je o.a. in minder dan 2 uur rijden bij het meer van Bled, de Vintgar kloof en het meer van Bohinj. Dit zijn stuk voor stuk erg mooie bezienswaardigheden. Ljubljana is zeker een aanrader om enkele nachten te verblijven.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumJuli 2017
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 8.0
Cultuur 9.0
Omgeving 10.0
Sfeer 9.0
Zorg voor natuur 10.0
13-1-2018
D.r.
Prachtige stad.
Prima te doen op de fiets. Fietsers hebben overal voorrang en daar wordt ook echt rekening mee gehouden.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumJuni 2017
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Uitgaansleven 8.0
Cultuur 7.0
Omgeving 7.0
Sfeer 9.0
Zorg voor natuur 8.0
12-6-2017
P. van Velzen
Uitermate gezellig en sfeervol
Centrum is volledig autovrij en daardoor getransformeerd in een groot terras. En dat is zeer sfeervol, zeker wanneer het weer meewerkt. Alles is goed georganiseerd, prima aangegeven en vaak in uitstekend engels. Maak niet de fout door te geloven wat veel reisgidsen melden dat het goedkoop is, want dat is niet meer zo. Prijzen zijn bijna vergelijkbaar met hier
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumJuni 2017
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Uitgaansleven 8.0
Cultuur 7.0
Omgeving 8.0
Sfeer 10.0
Zorg voor natuur 8.0
11-7-2017
AK038
Gemoedelijk
Ljubljana is een relatief kleine hoofdstad, wat het centrum beloopbaar en compact maakt. Invloeden uit Oostenrijk, Italië en de Balkan komen hier bij elkaar. De echte hoogtepunten kun je binnen een dag wel gezien hebben, maar Ljubljana is gezellig genoeg om er langer te blijven
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumJuni 2017
Waardering 10.0
Waardering 10.0
Uitgaansleven 10.0
Cultuur 10.0
Omgeving 10.0
Sfeer 10.0
Zorg voor natuur 10.0