Reviews over Meiringen

Meiringen

-
Meiringen
53 Reviews
16
Accommodaties
4
Bezienswaardigheden

53 Reviews (1..10)

4-7-2017
Jochem de Mos
Fantastische plek om te genieten van hooggebergte!
Een prima plek voor rustzoekers. Het Engstlendal en het dal naar de Grosse Scheideg incl. De Rosenlauïschlucht en een bezoek aan de Alpentower maken van Meiringen een uniek dorp. Met name in het voor-en naseizoen. De Schitterende paswegen naar Susten en Grimsel zijn ook indrukwekkend en dat allemaal onder handbereik. Wij hebben nog nooit zo weinig autogereden in onze vakantie als in deze regio. Een bezoek aan Interlaken langs de noordzijde van de Brienzersee is schilderachtig en maar slechts dertig km. van Meiringen. Het dorp is ook zeer de moeite van een bezoek waard. Een prachtig wandelpad onder aan de noordzijde van het dorp brengt je naar een prachtige waterval naast het kabelbaanstation richting de Alpentower. Prachtig uitzicht op 2200 mtr. hoogte van waaruit veel wandelingen beginnen. De rustverstorende motormeute op de paswegen namen we op de koop toe. De Schattenalp is zeer de moeite waard vanwege het authentieke landbouwkarakter, wat een heerlijke doodlopende weg langs rustieke boerderijen. Zwitserland op z'n mooist in Meiringen en omgeving.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumJuni 2017
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 8.0
Cultuur 7.0
Omgeving 10.0
Sfeer in het dorp 10.0
Zorg voor natuur 10.0
21-6-2015
Wiel Vroomen
Het is een fantastische sprookjesachtige omgeving.
In de winter uitstekend geschikt voor groot en klein om te skiën en te sleeën .
  • Reis vertrek datum2015
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Uitgaansleven 6.0
Cultuur 7.0
Omgeving 9.0
Sfeer in het dorp 7.0
Skigebied beginners 9.0
Skigebied gevorderden 9.0
Après ski 7.0
Zorg voor natuur 9.0
9-3-2015
Zeeuws echtpaar
Prima plaats voor starters...
Nooit te druk. Goede liften en mooi dorp.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumFeb. 2015
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 7.0
Cultuur 8.0
Omgeving 10.0
Sfeer in het dorp 10.0
Skigebied beginners 10.0
Skigebied gevorderden 9.0
Après ski 7.0
Zorg voor natuur 10.0
30-12-2014
Ivo van Boekel
Nooit gaan tussen Kerst en Oud op Nieuw
Zie trychelwoche. Wat een ellende! Zo geloven hier nog in geesten en verjagen deze dag en nacht (echt midden in de nacht) en zelfs in het hotel met trommels en koeienbellen. Tradities zijn er om te houden, maar deze moet echt per direct afgeschaft worden. Doe het overdag en hooguit tot midden in de nacht! Vergeet je oordoppen niet!
  • Reisgezelschapmet jonge kinderen
  • Reis vertrek datumDec. 2014
Waardering 7.0
Waardering 7.0
Uitgaansleven 7.0
Cultuur 8.0
Omgeving 8.0
Sfeer in het dorp 8.0
Skigebied beginners 6.0
Skigebied gevorderden 7.0
Après ski 6.0
Zorg voor natuur 9.0
15-10-2014
Annemarie
Prima uitvalsbasis voor mooie tochten
Wij zijn alleen in de zomer in Meiringen geweest en hebben hoofdzakelijk gefietst. De ligging is perfect - aan de voet van 3 uitdagende Alpenpassen. Daarnaast zijn er veel mooie mountainbike routes uitgezet. Ook wandelaars kunnen hun hart ophalen op de Hasliberg en in het Rosenlaui dal. Zoals overal in Zwitserland is alles perfect ontsloten met trein, bus en kabelbaantjes. De rest van het Berner Oberland (Lauterbrunnen, Grindelwald) is snel te bereiken en het meer van Brienz ligt om de hoek. Het dorp zelf beschikt over 2 grote supermarkten, diverse detailhandel en horeca. Kortom, een prima uitvalsbasis voor een (actieve) bergvakantie.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datum2014
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Cultuur 7.0
Omgeving 10.0
Sfeer in het dorp 9.0
Skigebied beginners 9.0
Skigebied gevorderden 9.0
Zorg voor natuur 8.0
23-9-2014
nol_schepers
hier komen we nog eens terug!
Mooi centraal gelegen onder aan 3 passen met veel mogelijkheden voor uitstapjes.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumSept. 2014
Waardering 7.0
Waardering 7.0
Cultuur 8.0
Omgeving 8.0
Sfeer in het dorp 7.0
Zorg voor natuur 9.0
23-6-2014
tongroffen
prachtig gelegen dorp
dorp ligt in een dal, vlakbij de waterval, de aarenschlucht, en de kabelbaan. de sustenpass begint net buiten het dorp en is een must om te gaan kijken, de uitzichten die je onderweg krijgt zijn uniek. Ga ook eens naar de pilatus berg bij luzern, tandradbaan of de gondel, een ervaring om nooit te vergeten
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumJuni 2014
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Cultuur 8.0
Omgeving 10.0
Sfeer in het dorp 9.0
Zorg voor natuur 9.0
17-3-2014
Bruno De Cuyper
Niet echt typisch Zwitsers
Je moet niet naar Meiringen komen voor het typische Zwitserland van Heidi, maar de Zwitserse gastvrijheid is hier zeer zeker aanwezig.
  • Reisgezelschapmet jonge kinderen
  • Reis vertrek datumMrt. 2014
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Uitgaansleven 7.0
Cultuur 7.0
Omgeving 8.0
Sfeer in het dorp 7.0
Skigebied beginners 9.0
Skigebied gevorderden 9.0
Zorg voor natuur 10.0
12-3-2014
Terpstra
Voor ons ideaal
Heerlijk rustig, wat wij graag opzoeken. Geen brallerige studenten of andere landgenoten. Mensen zijn erg aardig en behulpzaam. Ondanks de hoge temperaturen toch sneeuwzeker.
  • Reisgezelschapmet jonge kinderen
  • Reis vertrek datumFeb. 2014
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 6.0
Cultuur 7.0
Omgeving 8.0
Sfeer in het dorp 7.0
Skigebied beginners 8.0
Skigebied gevorderden 9.0
Après ski 7.0
Zorg voor natuur 9.0
9-3-2014
Wilma Bongers
Mooi gebied!
Terwijl de kinderen in de skiklassen zitten, kun je zelf heerlijk skiën en kom je af en toe je kinderen tegen.
  • Reisgezelschapmet jonge kinderen
  • Reis vertrek datumFeb. 2014
Waardering 7.0
Waardering 7.0
Sfeer in het dorp 7.0
Skigebied beginners 7.0
Skigebied gevorderden 7.0
Après ski 7.0