Oosterhout (NB)

Speelgoedmuseum Op Stelten

8.6
Speelgoedmuseum Op Stelten
7 Reviews
Adres
St. Vincentiusstraat 86
2-9-2013
joke
dagje terug in de tijd
er leuk voor de kinderen maar ook zeker voor onszelf, leuk om veel dingen terug te zien waar wij mee gespeeld hebben
 • Reisgezelschapmet oudere kinderen
 • Reis vertrek datumJuli 2013
Waardering 9.0
Waardering 9.0
23-12-2012
marco
Leuk en leerzaam
Museum is niet zo groot - na maximaal 2 uur heb je alles wel gezien - en bezit hoofdzakelijk speelgoed uit grootmoederstijd, maar ook voor de jonge(re) generatie is het leuk en leerzaam om te zien, waar (o)pa en (o)ma vroeger meespeelde. Zeker de "ouderen" zullen zich helemaal vergapen aan het speelgoed van hun tijd. Museum heeft verschillende "kamers" waar verschillende soorten speelgoeed staan; voor zowel (stoere) jongens als (lieve)meisjes. Als laatste complimenten voor het aanwezige personeel.
 • Reisgezelschapmet jonge kinderen
 • Reis vertrek datumDec. 2012
Waardering 9.0
Waardering 9.0
26-3-2012
cjbollen_1
wel leuk
Er is heel veel te zien op een kleine oppervlakte, maar te weinig te doen. En dat is wat ik wel verwacht bij een speelgoedmuseum
 • Reisgezelschapmet jonge kinderen
 • Reis vertrek datumMrt. 2012
Waardering 7.0
Waardering 7.0
12-10-2011
rainbow
Reis door het verleden
Het lijkt wel of je in dit museum in een oude school, een reis maakt door het verleden. Hier vind je een hele collectie van het speelgoed waar onze ouders mee speelden, op een heel educatieve manier. Voor de kinderen is er ook een zoektocht door het museum, zodat zij al spelenderwijs het museum kunnen ontdekken, en zich er echt in gaan verdiepen. Poppen, wagentjes, oude autootjes, je kan het zo gek niet bedenken of je vind het hier ook wel terug. Je kan hier ook nog iets nuttigen en een kleinigheidje ( speelgoed) aanschaffen. Zééér vriendelijk en behulpzaal personeel.
 • Reisgezelschapmet oudere kinderen
 • Reis vertrek datumOkt. 2011
Waardering 9.0
Waardering 9.0
13-2-2011
marlies westra
Mooi museum maar bovenstaand adres is onjuist.
Speelgoed- en Carnavalsmuseum 'op Stelten' is in de zomer van 2010 verhuisd naar een nieuwe locatie op de Zandheuvel 51 in Oosterhout nb. Overigens wel vlakbij het 'oude' museum aan de Vincentiusstraat. Een prachtige authentieke basisschool is helemaal gerenoveerd. Daarin huizen nu de duizenden poppen, de Meccanobouwwerken en al het andere speelgoed. Er is een groot modern Museumcafé en de jonge bezoekers kunnen ook buiten spelen. Aan de hand van een 'ontdekkingsreis' ben je wel een paar uurtjes zoet.
 • Reisgezelschapmet een groep
 • Reis vertrek datumFeb. 2011
Waardering 9.0
Waardering 9.0
26-11-2010
brandt
Mooie locatie. Beter dan hiervoor!
Heel gevarieerd en ontzaglijk herkenbaar. Leuk al die poppen, boeken, lesmateriaal, bankjes etc etc. Mooie opstelling met die nieuwe kasten. Warme ontvangst doet weldadig aan. Hulde voor al degenen dier zich hiervoor hebben aangemeld!
 • Reisgezelschapmet vrienden
 • Reis vertrek datumNov. 2010
Waardering 8.0
Waardering 8.0
3-7-2010
anenroy
Nieuwe locatie museum
Het museum is sinds kort gevestigd in een oud schoolgebouw. De verbouwing heeft driekwart jaar geduurd maar dat is dan ook te zien in het resultaat. Wat een mooi museum is het geworden ! De uitgebreide collectie is prachtig tentoongesteld. Naast speelgoed is er ook aandacht voor de carnavalsgeschiedenis van Oosterhout. Mooi gepresenteerd met bewegende modellen, een theatertje, een cafeetje tijdens carnaval enz. ! Jammer dat de museumkaart niet geldt. Maar zeer zeker de entree van € 5,50 p.p.waard !
 • Reisgezelschapmet partner
 • Reis vertrek datumJuli 2010
Waardering 9.0
Waardering 9.0