Mechelen

Groot Begijnhof

8.0
Groot Begijnhof
3 Reviews
Adres
Nonnenstraat
20-11-2015
Verschueren
Groot-Begijnhof van Mechelen
Het Groot-Begijnhof van Mechelen is zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer u voor een citytrip of stedentrip naar de Vlaamse stad Mechelen vertrekt. Het Begijnhof van de stad bestaat uit een Groot-Begijnhof en een Klein-Begijnhof. Het Begijnhof is niet omringd door een muur zoals andere begijnhoven in vlaanderen, maar het heeft iets speciaals. Veel begijnenwoningen zijn nog steeds intact, anderen zijn prachtig gerenoveerd. Een wandeling door de vele smalle straatjes is ideaal om idyllische hoekjes te ontdekken. De Jezuspoort in de Nonnenstraat is denk ik het meest bezocht en gefotografeerd, maar ook het einde van de Schrijnstraat, waar nog de vroegere toegangspoort van de Centjesmuur zich bevind is zeker uw bezoek waard.
  • Reisgezelschapalleenreizend
  • Reis vertrek datumNov. 2015
Waardering 8.0
Waardering 8.0
17-5-2012
rainbow
Veel pittoreske hoekjes
Het groot begijnhof, ligt net binnen de stadskern, maar ver van alle drukte heeft veel pittoreske hoekjes. Hier kom je tot rust... Dit begijnhof onderscheidt zich van alle andere Vlaamse begijnhoven omdat het opgebouwd werd uit gemengde bebouwing, dat wil zeggen bestaande woningen, gemengd met nieuwbouw. Thans bewoond door burgers, maar alles ademt nog de nostalgie van weleer uit. De Hoviusstraat, de Achtzalighedenstraat, de Conventstraat en de Nonnenstraat, zijn de mooiste straten. Opgenomen in de lijst van Unesco monumenten.
  • Reisgezelschapmet oudere kinderen
  • Reis vertrek datumMei 2012
Waardering 9.0
Waardering 9.0
20-12-2011
Chris
Vroeger begijnhof, nu woonwijk
Het Groot Begijnhof staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoed. Het eerste Mechelse begijnhof werd opgericht in de 13de eeuw aan de Begijnenstraat en verhuisde later naar een plek buiten de wallen. Rond 1560 werd het begijnhof vernield en trokken de begijnen opnieuw naar de binnenstad, waar het Groot Begijnhof groeide. Doordat de vrouwen bestaande panden opkochten en nieuwe woningen bouwden, kreeg het Groot Begijnhof een uniek karakter in vergelijking met begijnhoven uit andere steden. Vandaag de dag is het Groot Begijnhof een rustige, aangename woonwijk. De huisjes zijn beschermde monumenten, bewoond door prive-eigenaars.
  • Reisgezelschapalleenreizend
  • Reis vertrek datumDec. 2011
Waardering 7.0
Waardering 7.0